Mainloop > Bibliotek > Christers tips för att lyckas med communitys

Christers tips för att lyckas med communitys

Utdrag från artikeln ”Framtidens community” i Internetworld #5, 2005

Satsa på nischade ämnen. Det är både enklare och billigare att bygga upp en kritisk massa av användare om det inte finns så många konkurrenter.

Tänk stort från början. En community kan växa snabbare än man tror. Bygg eller hitta en plattform med bra prestanda som kan byggas ut, och se till att ditt webbhotell kan leverera mer prestanda och bandbredd om så behövs.

Medlemsbasen byggs upp med tålamod. Vägar att gå är att uppdatera innehållet ofta, lägga in tipsfunktioner på sidorna, skapa länksamarbeten med likasinnade sajter och arrangera olika typer av evenemang i IRL.

Ta betalt för tjänster. Folk betalar gärna för tjänster med tydlig nytta, däremot är det svårt att ta betalt enbart för medlemskap.

En bra nischcommunity fungerar även som faktabank och inspirationskälla. Det räcker inte med folks åsikter, du behöver redaktionellt material också.

Ingen är bra på allt. För att skapa en community behövs någon som kan teknik, design, skriva och sälja. En och samma person är sällan bra på allt så det gäller att hitta ett gäng som gillar att jobba ihop.

Brinn för ämnet. Äkta engagemang och intresse är nödvändigt för att lyckas med communitys. Att bara vara ute efter att tjäna pengar fungerar inte.

 

Inga kända driftsstörningar.

Inga planerade avbrott.


Adress:

Mainloop
Stora Nygatan 5, 2tr
111 27 Stockholm

Epost: [email protected]

Support: [email protected]

Fler kontaktuppgifter hittar du här.